Kunt u deze HTML mail niet goed lezen, kopieer dan deze link naar uw Internetbrowser: Webstores - Info
21-12-2010
December 2010 (Nld)
Kleine Dirk

Kleine Dirk

Onderbak met weerstanden

Onderbak met weerstanden

Het geheel

Het geheel

Certificaat geslachtsbepaling

Certificaat geslachtsbepaling

Huldiging in Houten

Huldiging in Houten

Aankondiging verkoop Pipa

Aankondiging verkoop Pipa

Nieuwe korrel

Nieuwe korrel

December 2010 (Nld)

Kleine Dirk


Kleine Dirk werd geboren in februari 1998 op het oude adres aan de Zijtak OZ in Nieuw-Amstedam uit wat toen mijn best presterende duif was Gentil . De moeder komt –zoals bekend- van Dirk en Louis van Dyck. Wat mijn vader nooit overkwam gebeurde in febr. ’98 wel. Hij ringde de duif verkeerd! Als je zijn foto’s bekijkt zie je dat het nummer te lezen is als hij staat.
Hij startte dus al anders dan anders. Omdat wij in 1997 begonnen waren met de bouw van de woning en hokken in Ermerveen was Kleine Dirk met zijn lichtingsgenoten de eerste die de toon mocht zetten op het nieuwe adres. Vanaf zijn komst naar Ermerveen is hij een opvallende duif geweest met een heel eigen karakter .
Hoe ik hem zelf heb ervaren, meer hierover op de website: http://www.gerardkoopman.com/duiven/4/11/2/kleine-dirk-小迪克.html

klik vervolgens op de duif (rechts) en ga naar verhaal Kleine Dirk.
Vanaf eind 2005 was hij niet meer vruchtbaar en vanaf die tijd mocht hij als voedsterduif fungeren. Iets wat hij ook met de nodige zorg deed. Tot aan 2 dagen voor zijn dood is hij altijd een bijzonder attente en fitte duif geweest, die de energie en uitstraling had van een 2-3 jarige doffer.
Voor bewegende beelden van hem kijk eens op  www.youtube.com/watch?v=bUflW9b09Mg&feature=related 

 

Koppeling kwekers

Maandag 29 november zijn alle kwekers na een ruime scheidingsperiode van 3 maanden gekoppeld en het eigenlijke duivenjaar begint dan al weer voor je als duivenliefhebber. Ieder koppel heeft zijn eigen box en dat maakt het gemakkelijk. Onlangs zijn er nog 2 nieuwe duiven bij gekomen via Pipa.

Vooralsnog loopt het goed en ook het weer is een niet al te grote spelbreker. Nagenoeg alle koppels hebben gelegd.
 

Warmhoudplaatjes

De vliegers hebben altijd wat piksteen, grit en mineralenpoeder ter beschikking. In de loop gang op de vlieghokken is in ieder vertrek een stukje folie in de vloer aangebracht zodat met name het mineraalpoeder niet vochtig wordt en haar kracht behoud.
Hoewel de kwekers allemaal apart zitten hebben wij hier sinds kort een andere oplossing voor. De metalen bakjes waarin zij het mineraal poeder ontvangen is voorzien van een weerstand. De warmte die hierdoor vrijkomt is juist genoeg om het poeder vochtvrij te houden. Op de onderbak zitten zoals op het plaatje zichtbaar de weerstandjes gemonteerd. Hierop wordt dat het eigenlijke bakje geplaatst, de verwarming is dus indirect.

 

Gendika

De firma Gendika uit Veendam hebben wij 3 jaar geleden benaderd om het geslacht vast te stellen van jonge duiven. Niet bij welke bedacht zijn voor eigen gebruik, dwz. Voor deelname aan vluchten of op termijn inzet als kweekduif maar de duiven welke bestemd zijn voor verkoop. Het is nu eenmaal zo dat bij onze soort dat het op jonge leeftijd nogal moeilijk is vast te stellen of het een doffer of duivin is. Door de procedure te volgen van de fa. Gendika weten wij binnen ong. 10 dagen wat het geslacht is. Tot op de dag van vandaag hebben wij geen melding gehad dat er een correctie heeft moeten plaatsvinden.
Hoe gaat dit. De fa. Gendika stelt zgn. monsterzakjes ter beschikking waarop genoteerd kan worden wat het ringnummer van de duif is. Een unieke code is al voorgeprint op het monsterzakje en de combinatie van deze beide getallen moet worden ingevuld op een meegeleverde lijst. Stop veren (zoals bij het enten tegen pokken) in het monsterzakje en stuur dit op naar Veendam.
Enige tijd later ontvang je het resultaat met hierin dus de vermelding of het een doffer of duivin betreft. Ook kun je laten vaststellen of van een duif de opgegeven ouders ook daadwerkelijk de ouders zijn, middels dna-methodiek. Al met al een mooie oplossing en extra service voor de kopers.
Voor wie hier ook in geïnteresseerd is kijk eens op www.gendika.com
 

Verkoop Pipa, januari 2011

Op 10 januari start de verkoop van 34 jonge duiven op www.pipa.be Net als vorig jaar zijn de jongen op een 4-tal na volledig klaar om meteen na de verkoop gekoppeld te worden. Van de beste kwekers zijn er jongen beschikbaar.
 

Website, nieuwe layout

Met het ontvangen van de volgende nieuwsbrief, begin januari, zal de website er iets anders uitzien. De nieuwe opzet is met name gericht op het beter kunnen vinden van de duiven op de website. Tevens zijn er diverse filmpje te zien. We zullen dan nauwkeurig aangeven wat nieuw is en hoe dit vinden.


Op eigen hok

Soms denken wij nog terug aan het weekend van 8 mei, de vlucht vanuit Menen. Wat in eerste instantie een reguliere midfondvlucht leek te gaan worden, liep uit op een catastrofe. De weken hieraan voorafgaand kwamen de duiven goed naar huis en waren wij in gedachten al bezig met de npo-vluchten. De week er op, donderdag 13 mei, konden we alles bij elkaar 17 duiven inzetten voor de 1e npo-vlucht vanuit Signy Signetz (502 km) Alle duiven vlogen prijs. Deze waren er dus goed doorgekomen. In de dagen na de 8e mei kwamen er nog dagelijks duiven naar huis zodat de ploeg behoorlijk ontregeld was. Je bent blij met iedere duif die thuiskomt. Gelukkig herpakten de duiven zich en maakten we alsnog een goed seizoen. Dit resulteerde o.a. in de titels 3e nationaal kampioen eendaagse fond (npo) en 3e nationale as-duif jong (npo) met Mam Jansje

 

Op andere hokken

Nadat Pieter en Gea Veenstra in 2009 al de 1e nationale as-duif natoer WHZB hadden gekweekt uit een broer van Golden Energy blijkt nu een andere broer in Duitsland bij Heinz Meier (Dld) dit jaar vader te zijn van de 1e en 2e nationale as-duif (cat. duivinnen). Verder gaan o.a. naar de aanstaande olympiade in Polen Leo Heremans met zijn Nieuwe Olympiade en Andreas & Walter Drapa met Cassandra. Beide duiven zijn gekweekt uit voor een flink deel Koopman-duiven.
De grootvader van Leo’s Nieuwe Olympiade is Galantos, een zoon van Mr. Ermerveen met Dream Lady Cassandra stamt ook uit de lijn van Mr. Ermerveen, zij is nl. een kleindochter van hem. Mr. Ermerveen stond toen gekoppeld aan Young Dream

 

 

In de volgende nieuwsbrief, begin januari
1. Welke duiven op Pipa
2. Vertoning filmpjes
3. Zoeken duiven op website
4. Fotoboek
5. Nieuwe korrel : C & G Koopman- Goldcorn

 

 


Hele fijne Feestdagen en een voorspoedig 2011 wenst u team-Koopman


 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld.
U kunt zich hier afmelden.