Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.  
 
 

Nieuwsbrief Mei 2019

 

Nieuwsbrief Mei 2019

In deze nieuwsbrief meer over de overnacht duiven. 

Volgende week al start hun seizoen

Nieuwsbrief Marathon duivenMeer en meer lijkt ‘Red Bullens’ zijn stempel te drukken op het marathon deel van onze kolonie.

De allereerste duif die hij bij ons gaf in 2011 was: ‘Noël’, o.a. 1e int. Prov. As-duif cat. Marathon in de Noordelijke Fond Club.
Het jaar daarop werd ‘Leonidas’, geboren o.a. 1e nationale as-duif WHZB/TBOTB cat. Marathon.
Hierna kwamen o.a. ‘Adar’ ‘Maximus’ en ‘Aristos

Dit jaar zijn we begonnen met het ringen van zijn 4e-generatie.

Met marathon duiven zal het allemaal wellicht wat langer duren voordat duidelijk is om welke duiven het gaat voor de toekomst.

De tweede generatie van ‘Red Bullens’ is zo mogelijk nog wat nadrukkelijker in beeld dan zijn directe kinderen. Het zegt veel over zijn verervingskracht.

De meest bekende exponenten van zijn kleinkinderen zijn -In volgorde van leeftijd-:

Vitalis

‘Phidippides

‘De Staart

‘Henderikus


De laatste 3 zijn inmiddels allemaal gepromoveerd tot kweker. Ook zijn het allemaal directe zonen van ‘Noël’ die zich hiermee als mogelijk opvolger van ‘Red Bullens’ manifesteert. Een interessante parallel met de nieuwsbrief van hiervoor (over de dagfondduiven) is de constatering dat ‘Manu’ ‘Paco’ en ‘Amadi’ allemaal uit hetzelfde koppel zijn.

Een duidelijk verschil tussen de duiven uit de groep van 100 – 700 km-duiven en de marathon duiven is wel de onbalans die er is tussen prestaties van doffers en duivinnen in de marathon groep.

Vanaf de herstart met de marathon-duiven hebben de doffers duidelijk beter gepresteerd, wij spelen de overnachtduiven in feite op dubbelweduwschap. In mijn analyse kan dit alleen te maken hebben met: 1. Huisvesting 2. Methode

Daarom hebben wij besloten een deel van de overnachters, dit zijn nu nog 5 koppels, op nest te spelen. Om hiervoor ruimte te maken moest een deel van het jonge duivenhok worden opgeofferd. Mocht dit een succes blijken te zijn zullen wij uiteraard dit laten groeien.

28 mei is het inkorven voor de 1e marathon vlucht (Limoges) Alle duiven hebben tot op heden de vluchten georganiseerd door de afdeling 10 gehad. Totaal 6 vluchten.

Alle meerjarige overnachtduiven zijn afgelopen weekend niet ingekorfd op de reguliere afdelingsvlucht maar hebben extra km’s kunnen maken op een vlucht vanuit Chevrainvillers, 583 km.

Ook de duiven die staan ingepland voor St. Vincent.

Vanaf 2018 alle duiven met DNA-certificaat.

Al in 2008 was er het eerste contact met de fa. Gendika uit Veendam. Vorig jaar hebben wij besloten alle duiven vanaf 2018 te voorzien van een DNA-paspoort.

Alle betrokken partijen komen aan bod in het navolgende filmpje: www.youtube.com/watch?v=aZo7AI2wVxE

Graag wens ik u veel succes de komende maanden.


Met vriendelijke groet,


Gerard Koopman & Team