Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.  
 
 

Start seizoen 2019

 

Start seizoen 2019

Op de foto hierboven ziet u ondergetekende en broer Jaap Koopman. Jaap is mede ontwikkelaar van de All in One mengeling. Inmiddels zeer succesvol ingezet, niet alleen op eigen hok. 


Nieuwsbrief April 2019

Afgelopen week is alweer het nieuwe vliegseizoen van start gegaan. Alle ‘winterse zaken’ liggen ruim achter ons en het nieuwe seizoen lonkt. Een waar hoogtepunt afgelopen winter wil ik u echter toch niet onthouden.

Een van de meest prestigieuze One Loft Races ter wereld wordt in China georganiseerd. Dit door de Pioneer club. Niet eerder in haar tienjarige bestaan heeft er een duif gevlogen als James’ Legend. Kijk voor meer informatie en haar afstamming op:
https://www.deduif.be/nl/nieuws/james-huang-wint-asduif-pioneer-club-duif-verkocht-voor-wereldrecord-van-278-miljoen-euro


In deze nieuwsbrief zullen wij ons verder beperken tot de duiven voor het reguliere programma., zeg tot 750 km (Chateauroux) Over enkele weken een bericht in dezelfde structuur maar dan specifiek over de marathon-duiven.

2018 was zonder meer een selectief jaar. Al vrij vroeg in het seizoen werd duidelijk welke duiven goed meekonden en welke niet. In juli zijn de kaarten dan in feite wel geschud. Helemaal op het eind wordt dan echt duidelijk welke duiven nog wat extra’s hebben en welke niet.

Zoals u weet worden de duiven hier iedere week gespeeld incl. 6 Eéndaagse fondvluchten. Ik prijs me gelukkig dat onder deze omstandigheden wij wellicht ons beste seizoen hebben gemaakt in de afgelopen 20 jaar.

Een 5 tal duiven sprongen er uit en zijn zonder uitzondering afgelopen winter allemaal naar het kweekhok verhuisd.

Dit zijn:

Bert jr.

‘Alawa

Beiden hebben dezelfde moeder ‘New Hope’ Een halfzus van ‘Kleine Dirk’ ze hebben immers dezelfde moeder. In 2010 gaf ‘New Hope’ al ‘Believer’ o.a. 1e nat. As-duif Fondspiegelklassement over de jaren 2011 – 2013
Hoewel al van 2007 is zij nog altijd bijzonder goed in conditie.

Opmerkelijk, maar in feite ook weer niet, is dat de volgende duiven allemaal uit hetzelfde koppel komen t.w. ‘Supercrack Rik’ * ‘Goudband


Paco

Amadi’

Manu

Laatst genoemde is de beste van de nieuwe 5

Zij vloog maar liefst 17 minuten vooruit vanuit Chateauroux (750 km) op 21 juli.
14 dagen daarvoor had ze ook al de vlucht vanuit Bourges (700 km) gewonnen in Sector IV tegen 5877 d. Bourges was toen trouwens onze beste uitslag met: 1,2,3,4,5,7,11,12 etc.

Met de resultaten op o.a. Bourges en Chateauroux hebben we haar (Manu) dan ook niet meer gezet op de afsluitende vlucht Chateaudun van 4 augustus.


Samenvattend m.b.t. Chateauroux ziet het er dan als volgt uit:

1e Sector IV tegen 3647 d.
1e NU (Noordelijke Unie) tegen 12313 d.
1e (Snelste) over de sectoren 2,3 & 4 tegen 19193 d.

Omdat de moeder van ‘Manu’ ‘Goudband’ waarschijnlijk haar laatste ei heeft gelegd in 2018 is wat mij betreft de koppeling ‘Supercrack Rik’ (14 jaar oud) * ‘New Hope’ (12 jaar oud) als goed alternatief een logische. Hopelijk wordt het wat.

De vliegers zijn allemaal gekoppeld in de 1e week van januari. Het gros heeft gebroed en enkele koppels hebben of de jongen van zichzelf of de kwekers grootgebracht. In feite interesseert mij dit niets, ik bedoel wel of niet broeden, 2 keer op eieren etc. Allemaal randzaken.

Eenmaal gescheiden worden ze qua voeding wel gerantsoeneerd. De voeding tot nu (half april) is 50% All-in One, 20% Gerst, 20% Paddy en 10% wortelen. Voor de wortelen heb ik een machientje die elke winterpeen omzet in blokjes ter grootte van een maiskorrel. Zie de foto hiernaast.


In de achterliggende periode zijn alle vliegers behandeld tegen:

- Pokken
- PMV
- Recentelijk tegen Paratyfus (ingeënt)

Mocht u vragen hebben, neem gerust contact met ons op. Veel succes met de start van uw seizoen en tot over enkele weken.


Gerard & Team