Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.  
 
 

2e Sectorvlucht Eendaagsefond 2018

 

2e Sectorvlucht Eendaagsefond 2018

Manu en Paco eerste duiven vanuit sector vlucht Bourges

Bourges 2018

Vanaf Bourges is het in vogelvlucht 703 km naar Ermerveen.

De tweede sector lossing op de eendaagsefond. Eerder werd gevlogen vanuit Sens 567 km, die uitslag was al veelbelovend met de prijzen 3, 4 en 5 tegen 8585 duiven. Met enig vertrouwen kon dus worden ingekorfd voor de vlucht vanuit Bourges, 7 juli

Ruim 10 uur en 18 minuten was de eerste duif, een duivin, onderweg. Drie minuten later volgde haar broer. De snelheid van de eerste duif lag nog iets boven de 68 km per uur.
Beide duiven komen uit het koppel ‘Supercrack Rik’ met ‘Goudband’

Supercrack Rik’ is een duif die ik heb gekocht op advies van Rik Hermans vandaar ook een deel van zijn naam. Hij vloog bij Herman van der Sande uit Vorsselaar, België, en won 2 maal een eerste provinciaal (provincie Antwerpen) beide keren op vluchten met zwaar weer.

Al in 2010 kweekten wij uit hem ‘Sapieha’ een duif die in Zuid-Afrika, SAMDPR een auto-prijs won op car race nr. 4

Ook in 2010 had van der Sande een halfbroer van ‘Supercrack Rik’ die in zijn carrière 3 keer een 1e provinciaal won (zelfde vader) Dat gaf alvast extra vertrouwen voor de toekomst!

De moeder van de beide 1e duiven is ‘Goudband’ Een opvallende parallel met ‘Supercrack Rik’ is dat ook zij al een hele goed presterende duif in Zuid Afrika heeft voortgebracht tw. ‘Reinier’

Click even op de naam van beide duiven om naar de website te gaan voor de foto en complete afstamming.

De winnende duif hebben wij ‘Manu’ genoemd. Vorig jaar won zij al een 1e prijs vanuit Sens in de NFC (Noordelijke Fond Club) tegen 1069 duiven maar ook een 4e prijs vanuit Asse Zelik, 272 km Een duif waard om door te houden.

Haar broer ‘Paco’ was nog wat constanter als jaarling en arriveerde o.a. als 1e duif op mijn hok vanuit Chateauroux, 755 km.

De derde duif ‘Alawa’ is een kleindochter van ‘Golden Lady
Haar ouders zijn: ‘Pricus’ en ‘New Hope

De vierde duif is een doffer van 2014 Hij gaat al heel wat jaartjes mee. Zijn vader is ‘Nilton’ Zijn moeder is niet meer aanwezig. Zij werd gekweekt uit: ‘Magic Man’ * ‘Zina’

De NL-2015-1230798 maakt het vijftal compleet. Deze duivin is een halfzus van olympiade duif ‘Kyara

Hun beider vader is immers ‘Golden Capri’ De moeder van de vijfde duif is ‘Henna

Al met al kijk ik met genoegen terug op de vlucht vanuit Bourges. Een in mijn beleving faire vlucht. Achteraf realiseer ik mij dat dit één van de beste uitslagen voor ons is geweest van de afgelopen 10 jaar.

Ben ook heel blij met de door de npo ingeslagen weg v.w.b. de sectorale vluchten met, vanzelf, meer deelname, meer uitstraling en meer uitdaging.


Veel succes allemaal


Met vriendelijke groet,

Gerard & Team