Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.  
 
 

Zoon Red Bullens wint vlucht vanuit Dax

 

Zoon Red Bullens wint vlucht vanuit Dax

Aristos wint ook Dax

Nieuwsbrief Dax, 8 juli 2017


3 weken na St. Vincent, nu de vlucht vanuit Dax (1160 km)

Dax ligt iets meer landinwaarts, meer precies Noordoostelijk van St. Vincent. Het verschil in afstand bedraagt slechts 16 km en is op het geheel dus verwaarloosbaar klein.

De vlucht vanuit Dax is –naar mijn mening- een faire vlucht geworden met de beste duiven, in vorm, overal voorop.
Barcelona werd eveneens op dezelfde dag(en) vervlogen en kende een heel ander verloop. Het peloton van deze vlucht heeft waarschijnlijk vele km’s extra moeten vliegen dan vooraf voorzien.

Noël Peiren is met name v.w.b. de marathon vluchten de man met een schat aan ervaring. Graag put ik uit deze bron en maar al te vaak blijkt hij het bij het rechte eind te hebben. Hij vertelde mij dat in meer dan 50 jaar Barcelona, 2 jaar geleden nog nat. Winnaar, hij niet eerder zo’n aflevering had meegemaakt. De tijd zal het leren hoe wij deze vlucht moeten duiden.

Terug naar Dax, 10 duiven hadden wij dinsdag 4 juli ingekorfd. Om 13.38 arriveerde opnieuw ‘Aristos’ als eerste. Hij was immers van St. Vincent ook al onze 1e duif.

Verder werd het een bevestiging van ‘Red Bullens’ kwaliteit. De eerste 6 aankomende duiven zijn allemaal zonen van hem.

Alle 6 waren ze bovendien mee geweest naar St. Vincent 3 weken hiervoor.

‘Aristos’ moet goed in conditie geweest zijn. Hij had 2 pennen nagenoeg gelijk gegooid. Dit had ik gezien bij het inkorven.

Qua finishen was het hetzelfde als vanuit St. Vincent. Hij had alles gegeven. Ik weet van Van Loon dat dit in de praktijk niets te betekenen heeft voorwaarde is wel dat binnen een redelijke termijn de duif er weer ‘goed’ bij moet zitten. Dit was bij hem ook het geval. Gewoon een karaktereigenschap.

Toen ik ‘Red Bullens’ kocht was er natuurlijk twijfel of zijn nazaten de extra km’s naar Ermerveen aan zouden kunnen. Wat toen doorslaggevend is geweest is dat ‘Red Bullens’ meerdere jaren goed had gevlogen. Van Loon had al vaker tot uitdrukking gebracht hoe belangrijk het is dat een duif bij herhaling heeft laten zien (lees meerdere jaren) goed te zijn.
De twijfel is er niet meer. Ook de 2e generatie heeft zich al enkele keren goed laten zien. Van Ruffec, 888 km, arriveerde onlangs een kleinzoon om 02.43 En won hiermee de 5e prijs tegen 1448 duiven

Waarschijnlijk zullen de overnachters hun partner weer zien midden in de week. Ze krijgen dan een moment dat ze samen uit kunnen vliegen en doen waar ze zin in hebben.

Overzicht:

Datum: 8 juli 2017
Vlucht: Dax
Afstand: 1160 km

Deelnemende duiven

Afdeling 10: 383
Sector IV: 924

Aantal mee: 10
Aantal prijzen: 9

Uitslag afd. 10: 1,2,810,28,32,36,41 en 86 in sector IV: 2,3,22,26,60,66,76,93 en 177


Tot een volgende keer,

Met vriendelijke groet,

Gerard & Team

Aristos vrijwel direct na het arriveren vanuit Dax