Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.  
 
 

Eerste Marathon vlucht 2017

 

Eerste Marathon vlucht 2017

Eerste Marathon vlucht 2017 goed verlopen.

Maximus wint sector IV vlucht Limoges

Limoges 2017

Iets ten Zuiden-Westen van het midden van Frankrijk, aan de rand v/h Centraal Massief ligt Limoges.

De traditionele openingsvlucht van de marathon vliegers. Een vlucht uitsluitend bestemd voor 2-jarige duiven en ouder.

Vaak niet gemakkelijk en meer dan eens bleek de openingsvlucht een echte kuitenbijter.

De ploeg van 28 duiven die wij hadden meegegeven had een gedegen aanloop gehad. Naast de vluchten van afdeling 10 hebben wij ze twee weken voorafgaand aan Limoges meegegeven naar ChevrainVilliers. De mogelijkheid hiertoe wordt geboden in Hank. De duiven worden vervolgens door een Belgische vervoerder gelost op 583 km. Deze vlucht is goed verlopen. In km’s uitgedrukt hadden ze voorafgaand aan Limoges dus al ruim 2100 km’s afgelegd.


Nog ene Toer

Toen ik ‘Red Bullens’ haalde in het najaar van 2010 bij Jan Bullens, vertelde Jan mij dat de doffer een bijzonder energieke duif is, kwam nooit moe thuis en had altijd nog wat over. Vaak maakte hij ‘Nog ene Toer’ vrij vertaald: ‘Nog een extra ere-rondje’

Onze eerste duif van Limoges is een directe zoon van ‘Red Bullens’ en ook hij maakte bij aankomst nog enkele toeren.

Wij hebben hem ‘Maximus’ genoemd. Hij is van 2012 en was in 2015 al onze 1e duif vanuit St. Vincent (1173 km). Een jaar later arriveerde hij, eveneens vanuit St. Vincent als 2e op het hok. Al met al heeft hij 9 prijzen gevlogen op de overnacht. Zijn moeder is een zus van ‘Miss Waalre’ misschien weet u nog dat zij in 2004 beste nationale overnachtduif was in de categorie ‘The Best of The Best’ Zij won in haar tijd 2 sectorale vluchten vanuit Ruffec (3963 d.) en St. Vincent (1334 d.)

Verder is ‘Maximus’ dus een halfbroer van zowel: ‘Leonidas’ 1e nat. As-duif Marathon TBOTB in 2014 als ‘Noël’ 1e as-duif NFC (Noordelijke Fond Club) cat. Marathon in 2013


Volle Bak

In deze fase van het seizoen is het voor de duiven vol aan de bak, 2 keer per dag trainen en de wedstrijden. Ze krijgen daarom ook volle bak All-in One. U weet dat ik volledig vertrouw op het instinct van de duif en haar laat kiezen. Helaas kwam er recentelijk een wolkje voor de zon en ontstond er wat ruis v.w.b. het hanteren van de All-in One mengeling (Koopman-mengeling)

Daarom nogmaals, in het kort, hoe de mengeling in deze fase van het seizoen het best te gebruiken.

De duiven krijgen 2 keer per dag net zo veel als ze willen eten, dus echt onbeperkt. 2 Keer per dag ververs ik het voer. Wat over is gaat naar o.a. de partnerduiven.

Kijk voor meer informatie nog even op: www.gerardkoopman.com/nl/voederschema-all-in-one/


Vervolg

Wellicht dat ‘Maximus’ (klik even op de naam) carrière een vervolg krijgt op een van de volgende overnachtvluchten. Maar afwachten of de conditie goed blijft. Vorig jaar kon hij na Albi niet meer mee hij kwam toen gewond thuis.


Tot op heden won hij:

1e npo Sector IV Limoges tegen 2166 d.
6e St. Vincent tegen 717 d. Afd. 10
6e St. Vincent tegen 483 d. Afd. 10


Overzicht:

Datum: 2 juni 2017
Vlucht: Limoges
Afstand: 861 km
Aantal duiven in sector IV: 2166
Zelf ingezet: 28
Aantal prijzen: 22


Hartelijk dank voor uw aandacht en veel succes allemaal!


Groeten,

Gerard & team

Maximus in zijn bak