Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.  
 
 

Nationaal kampioen Marathon 2016 (onaangewezen)

 

Nationaal kampioen Marathon 2016 (onaangewezen)

Na de vlucht vanuit Cahors is het definitief! Nationaal kampioen Marathon 2016  Een titel die als zeer welkom wordt ervaren.

1e nationaal kampioen Marathon (onaangewezen) 2016

7 jaar geleden zijn we begonnen met een aantal duiven voor de overnachtvluchten (marathon)
In 2016 werd het seizoen begonnen met 25 koppels op dubbel weduwschap. Deze vliegploeg bestaat uit een mix van ervaring en natuurlijk jaarlingen. De oudste duiven zijn van 2012

Het was voor ons een aangename verrassing, midden juli, op de voorlaatste vlucht te zien dat de 1e plek in de nationale ranking werd ingenomen.

Extra spannend maar dit heeft ons er niet van weerhouden ook op de laatste vlucht (A30 Cahors) tellend voor dit kampioenschap een substantieel deel van de vliegploeg in te korven, 16 totaal (9 doffers en 7 duivinnen)
15 duiven vlogen zich in de prijzen. Dit was voldoende om de 1e plaats vast te houden.

Methode:

De overnachtduiven werden later gekoppeld dan de duiven die voor de eendaagsefond bedoeld zijn. Dit jaar zijn ze bij elkaar gezet eind februari. Ze hebben gebroed en zelf de jongen groot gebracht.

Hierna op weduwschap gezet en dat staan ze in feite nu 11 augustus nog. Dit in afwachting van her-koppeling. Tijdens het seizoen werden de duiven niet getoond en ook bij thuiskomst was er geen partner. We hebben ze dus op zgn. dubbelweduwschap gespeeld

In de periode dat zij hun wedstrijden hadden mochten de doffers en duivinnen 1 keer per week (meestal woensdag) samen uitvliegen. Ze mochten dan hun rondjes maken maar ook op het gras voor de hokken lopen enz. Kortom een moment van ontspanning en gekoppeld blijven.

Ze waren goed ingevlogen. t/m de 1e npo vlucht (3e week van mei) zijn ze iedere week mee geweest. De voeding van deze groep duiven is niet anders dan bij de ééndaagsefond. Meer hierover valt te lezen op: 'Voederschema

Om de voeding compleet te maken ontvangen de duiven iedere dag ‘Variamix


4 van de 5 vluchten tellen voor het nationale kampioenschap.

Op de 1e overnachtvlucht, St. Vincent ( 1173 km) gehouden op 18 juli, werden uiteraard de meest ervaren duiven meegegeven. Dit begon goed met 11 prijzen van de 18 ingekorfde duiven.

Eén week later de vlucht vanuit Periguex (953 km) 13 mee, 9 prijzen.

8 Juli, Albi (1043 km) 14 mee, 10 prijzen.

Vanuit het Rhône-dal, Orange (968 km) 11 mee, 9 prijzen.

Afsluiter, Cahors, (1032 km) 16 mee, 15 prijzen.

Totaal 5 vluchten tellend voor het nationaal kampioenschap waarvan de 4 beste resultaten tellen.

Berekening van het kampioenschap

Het nationale kampioenschap (onaangewezen) geeft in feite de kracht van het hok aan in de breedte. Het aantal prijzen dat je wint (1:4) t.o.v. het aantal ingekorfde duiven maar ook de kwaliteit (vroeg op de uitslag) tellen mee in de uiteindelijke waardering.


Red Bullens


-Zijn foto staat ook afgebeeld in de header van dit bericht-
Echt opvallend is de inbreng van deze rood kras doffer. Als 4-jarige kwam hij van Jan Bullens bij ons op de hokken in Ermerveen.

In het eerste jaar gaf hij meteen ‘Noël’ 1e as-duif Noordelijke Fondclub
Het jaar erop 'Leonidas' 1e nat. As-duif Marathon (TBOTB)
Zijn beide zonen zitten inmiddels op het kweekhok en treden nadrukkelijk in de voetsporen van hun vader.

Het aantal kweekkoppels specifiek voor de overnacht staat nu op 6

Wellicht dat dit jaar al een kleinzoon van ‘Red Bullens’ naar het kweekhok gaat. Het betreft ‘De Staart’ NL-2014-4750653 Hij was immers op zowel Orange als Cahors onze 1e duif. Zie de foto van de duif hiernaast met Gerard.

‘De Staart’ is een zoon van ‘Noël’ en kreeg zijn naam omdat hij vanuit Limoges (863 km) nagenoeg zonder staat thuis kwam, hij won nog wel prijs! Het belette hem niet op de beide laatste vluchten te vlammen. Hij won o.a.

Cahors, 3e tegen 722 duiven
Orange, 2e tegen 338 duiven

Zoals gezegd is het nog niet helemaal zeker of hij er nog een jaar bij pakt op het vlieghok of definitief naar het kweekhok zal verhuizen. Duidelijk is wel de geweldige impact van ‘Red Bullens’

De lijn van ‘Red Bullens’ combineren met overnacht-duiven afkomstig van:

- Noël Peiren (dominant aanwezig)
- Ko van Dommelen
- Henri Hoeks
- ‘Miss Anke’ van Jan Hermans
- Jos Joosen

In de volgende nieuwsbrief meer over de meest recente vluchten, div. Referenties en de Variamix


Tot dan!


Groeten, Gerard & team