Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.  
 
 

Mei 2014

 

Mei 2014

Op 23 april overleed mijn moeder, Jansje Koopman – Keen, zij mocht 92 jaar worden. Een leven zonder haar zal moeten wennen. Niet alleen omdat zij moeder was maar je ook vaak aanzette tot nadenken. Hoe sta je in het leven, wat doe je en op welke manier ga je met anderen om. In de tijd zal dit alles een plaats krijgen.

Dankbaar zijn wij voor de tijd die ons gegund is geweest met haar.

Graag wil ik ook alle mensen bedanken die in de achterliggende periode hun blijk van medeleven hebben gegeven.

Eén van deze mensen is Günter Prange, hij deed dit op zijn eigen manier en kwam zijn stamduif laten zien. De vader van ‘Ringlose’ hij is inmiddels 20 jaar oud en nog altijd zeer vitaal. Hij bevruchtte nog toen hij 12/13 jaar oud was en is nog altijd in goede conditie. Zijn bekendste zoon ‘Ringlose’ is bij leven al een legende en zeker vader/grootvader van 5 verschillende 1e nat. As-duiven van Duitsland.
‘Ringlose’ komt zoals gezegd uit de NL-1994-2227959 Deze ‘959’ is een zoon van de ‘Beatrixdoffer’ NL-1988-2763998 * ‘Sultana’ NL-1992-2049905 (uit De Eric * Wonder duivin 056)

Dit bezoek van een vriend deed mij denken aan de tijd dat ik met mijn vader op pad ging. Dit ligt ook alweer vele jaren achter ons. Op de foto bovenaan (header) is hij te zien in de fleur van zijn leven samen met van links naar rechts: Koos Tjeerdsma, Raymond Cobut, Louis van Loon en mijn vader zelf. Deze foto zal gemaakt zijn begin ’80-er jaren.

Met de duiven in Ermerveen gaat het goed. Gelukkig zijn wij van grote tegenslag bewaard gebleven en is de kolonie inmiddels goed ingevlogen.

Over 14 dagen kom ik nog eens terug op de beste duiven van vorig jaar tw. Martine, Adora, Bright Blue, Baccarat, Bella Donna, Jochen etc.

Groeten Gerard & team